Virus verwijderen

Heeft u last van onverwachte en zeer irritante pop ups? Is uw computer langzamer dan normaal? Maakt uw computer veel herrie, of komt u opslag tekort en bent u bestanden kwijt? Dan is uw computer mogelijk besmet met een virus. Een virus is niets anders dan software dat onrechtmatig op uw computer is geplaatst. Malware genaamd. Dit is zeer vervelend en kan soms zelf zeer zorgelijk zijn. In het ergste geval worden andere computers die op hetzelfde netwerk zijn aangesloten mee geïnfecteerd. Uw computer kan zelfs crashen en u kunt ge-highjacked worden en dan bent u helemaal verder van huis.  Uw kunt uw computer dan zelfs bij de grof vuil zetten, want u kunt het daarna niet meer gebruiken. Mogelijk wordt u zelfs van buitenaf gechanteerd.

Tekenen die er op kunnen wijzen dat uw computer een virus heeft zijn:

 • Uw computer is veel langzamer
 • Uw computer maakt veel lawaai
 • Uw bent bestanden kwijt
 • Uw email is gehackt
 • Uw computer heeft lang nodig om op te starten
 • Uw heeft problemen met uw internet
 • De beveiliging van uw computer wordt aangevallen van buitenaf
 • Uw internet maakt overuren, zelfs als uw computer uitstaat
 • Uw computer crasht of u krijgt doorlopend foutmeldingen
 • U hebt minder opslagruimte dan normaal

 

 

hacker-noon-t2fKRcKF3fw-unsplash

 

Het is dan verstandig om meteen een expert te laten komen en zelf niet aan uw computer te gaan rommelen, want u kunt het probleem erger maken en de gevolgen kunnen dan echt ingrijpend zijn. Meldaro weet uit ervaring hoe wij een virus te lijf moeten gaan. Het is niet in een half uurtje opgelost, soms duurt het zelfs enkele uren voordat het uit uw computer is verwijderd.

Dan moeten er acties worden ondernomen, zoals het aanmaken van een nieuwe emailadres, soms moeten zelfs uw gebruikersnaam en wachtwoord worden veranderd.

U kunt natuurlijk zelf ook bepaalde acties ondernemen om te voorkomen dat uw computer wordt geïnfecteerd met een virus. Zorg dat u een goede virusscanner heeft. We zetten de 10 beste antivirusscanners voor u op een rij:

 1. Total AV
 2. Norton
 3. Panda Security
 4. PC Protect
 5. Bullguard
 6. Heimdal
 7. McAfee
 8. Bitdefender
 9. Avast
 10. ZoneAlarm

Heeft u vragen over een goede virusscanner of vermoed u dat uw computer met een virus besmet is, neem contact op met Meldaro. 

 

Wacht niet langer en bel Meldaro!

Meer weten? Neem contact op met Meldaro. Dit kunt u telefonisch doen op 035 2031044 of via ons contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook altijd rechtstreeks e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.