Storingsbezoek

Internetstoringen zijn een veelvoorkomend probleem en kunnen frustrerend zijn voor zowel particulieren als bedrijven. Het hebben van een betrouwbare internetverbinding is essentieel voor het uitvoeren van dagelijkse taken, zoals het checken van e-mails, het streamen van video's of het uitvoeren van belangrijke bedrijfsprocessen. In dit artikel bespreken we de oorzaken van internetstoringen en enkele oplossingen om ze te voorkomen of op te lossen.

 

vlad-rosh-gRdcJ-DP9o-unsplash

 

Oorzaken van internetstoringen

Er zijn verschillende redenen waarom een internetverbinding kan uitvallen. Enkele veelvoorkomende oorzaken zijn:

 • Netwerkoverbelasting: Als er te veel gebruikers tegelijkertijd verbonden zijn met hetzelfde netwerk, kan dit leiden tot overbelasting van het netwerk, waardoor de snelheid van de internetverbinding afneemt of deze zelfs helemaal uitvalt.
 • Apparatuurstoring: Een storing in de apparatuur, zoals een router of modem, kan ervoor zorgen dat de internetverbinding uitvalt. Dit kan te wijten zijn aan een hardwarefout, een verouderd apparaat, of slecht onderhoud.
 • Weersomstandigheden: Slecht weer, zoals blikseminslagen, kan leiden tot storingen in de internetverbinding, met name als de apparatuur buiten staat.
 • Technische storingen: Er kunnen technische storingen optreden bij de internetprovider, waardoor de verbinding wegvalt. Dit kan te wijten zijn aan onderhoud, upgrades of softwarefouten. 

Oplossingen voor internetstoringen

 • Herstarten van apparatuur: Vaak kan een internetstoring worden opgelost door simpelweg de router of modem uit en weer aan te zetten. Hiermee wordt de verbinding opnieuw opgestart en kunnen eventuele storingen in de apparatuur worden opgelost.
 • Controleer het netwerk: Als de internetverbinding regelmatig uitvalt, kan dit te wijten zijn aan een overbelast netwerk. Controleer of er te veel apparaten zijn verbonden met hetzelfde netwerk en verwijder onnodige apparaten. Dit kan de snelheid van de verbinding verbeteren.
 • Installeer updates: Zorg ervoor dat de apparatuur up-to-date is met de nieuwste software-updates en firmware. Dit kan problemen met de internetverbinding voorkomen.
 • Vervang verouderde apparatuur: Als de apparatuur verouderd is, kan deze problemen veroorzaken met de internetverbinding. Overweeg het vervangen van de router of modem als deze meer dan vijf jaar oud is.
 • Neem contact op met de provider: Als de bovenstaande oplossingen niet helpen, neem dan contact op met de internetprovider. Zij kunnen mogelijk de oorzaak van de internetstoring identificeren en een oplossing bieden.
   

Conclusie

Het hebben van een betrouwbare internetverbinding is essentieel in deze moderne tijd. Hoewel internetstoringen soms onvermijdelijk zijn, kunnen ze meestal worden opgelost met behulp van bovenstaande oplossingen. Zorg ervoor dat de apparatuur up-to-date is. Blijven de problemen alsnog aanhouden, schakel dan een internetmonteur in. 


Heeft u een vraag, of heeft u last van een storing? Twijfel dan niet en bel ons op 035 2031044. U kunt ons ook een bericht sturen via ons contactformulier of ons rechtstreeks e-mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.