Wifi optimaliseren

Wifi kan er soms ineens mee stoppen of wordt heel sloom wat heel vervelend is, maar gelukkig kan Meldaro in de meeste gevallen u daarmee helpen. 

Wifi gebruikt u wanneer u op uw telefoon of iPad zit of wanneer u met een laptop verbonden bent. U kunt wifi ook gebruiken om apparaten te verbinden met een telefoon of computer, of bijvoorbeeld ook met een Smarthome zoals Alexa en een Google Home. U kunt ook de lichten in uw kamer verbinden met Bluetooth zodat u die op afstand kan besturen. 

Het uitvallen of sloom worden van de wifi kan verschillende redenen hebben. Controleer eerst of u wifi wel is ingeschakeld op uw telefoon of laptop of dat het niet op vliegtuigmodus staat. Het meest voorkomende probleem is echter een zwak of wegvallend wifi signaal. Dit komt vaak omdat de wifi modem / router een te zwak zendvermogen heeft. Vaak wordt deze ook nog eens door de internetleverancier in de meterkast geplaatst waar extra omgevingsfactoren het signaal nog verder afzwakken. Wij adviseren in dat geval om een sterker access point te gebruiken en deze buiten de meterkast op te hangen. Meldaro kan dit voor u regelen.

Er zijn verschillende manieren die u kunt toepassen om uw wifi weer aan de gang te krijgen. De eerste methode die u kunt gebruiken als uw wifi het niet meer doet is door uw modem even opnieuw te herstarten. U kunt dit makkelijk doen door op het wifi symbooltje te klikken om het zodoende aan en uit te zetten. Mocht dit niet helpen dan is het handig om uw apparaat alsnog even te herstarten.

Een probleem kan ook zijn dat er te veel mensen tegelijk gebruik maken van het wifi netwerk waardoor de snelheid heel langzaam gaat. Een oplossing daarvoor is een wifi versterker aansluiten zodat u betere en snellere wifi in huis hebt waardoor u met meerdere mensen gebruik kunt maken van het wifi zonder problemen. Er kan natuurlijk ook een storing zijn bij uw wifi provider bij wie u de wifi connectie vandaan heeft. Het kan zomaar gebeuren dat er een draadje kapot is gegaan of er sprake is van een storing bij de internetprovider, dan is het een kwestie van gewoon even afwachten totdat de storing is opgelost door de internetprovider zelf

Ervaart u problemen met u internet en weet u niet hoe u dit het beste kan oplossen, neem dan contact op met Meldaro.